PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μοσχάρι στη γάστρα


Το μοσχάρι στη γάστρα είναι ένα τέλειο φαγητό για το κυριακάτικό σας τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά

1,5 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι
Ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
2 ξερά φύλλα δάφνης
3 καρότα
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 πατάτες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

– Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρές μερίδες, το βάζουμε στη γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

– Προσθέσουμε στη γάστρα τα λαχανικά χοντροκομμένα (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτα) και το σκόρδο, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη.

– Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη.

– Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 2 ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment