PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μολότοφ, λεηλασίες και αλητεία στο 1ο Λύκειο Περιστερίου (photos)


Τα κρούσματα με λεηλασίες των σχολείων από κακοποιά στοιχεία της πόλης συνεχίζονται αφού τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει δεκάδες περιστατικά.

Τελευταίο παράδειγμα η καταφανής αλητεία που συντελέστηκε στο 1ο Λύκειο Περιστερίου. Μολότοφ, καταστροφές δημόσιας περιουσίας μέχρι και κλοπές εξωτερικών μονάδων κλιματισμού. Πραγματικά στο έλεος του Θεού βρίσκονται τα σχολεία από την εποχή που καταργήθηκαν οι σχολικοί φύλακες και οι περιπολίες της Αστυνομίας έχουν λιγοστέψει.

dsc_0001_11
Μολότοφ στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Περιστερίου

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου έπειτα από ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσής, Νίκου Ζούτσου. Ο κ. Ζούτσος έκανε αναφορά των γεγονότων τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί μια λύση. Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αναστάσιος Θεοδωράκος συμφώνησε με τον κ. Ζούτσο κάνοντας γνωστό πως αρκετές φορές έχει επισκεφθεί τα Αστυνομικά τμήματα με τους διευθυντές των σχολείων ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες.

Άλλωστε και η φύλαξη των σχολείων είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας!

Είναι κρίμα να καταστρέφονται τα σχολεία της πόλης μας, πόσο μάλλον τώρα που έχουν αλλάξει πρόσωπο σε σχέση με το παρελθόν και κάποιοι αλήτες θέλουν να τα ξανακάνουν άσχημα.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου:

Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Ζούτσου για το θέμα:

Ολομέτωπη επίθεση δέχονται τις τελευταίες μέρες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Περιστερίου από ετερόκλητες ομάδες κρούσης που δρουν οργανωμένα με στόχο την λεηλάτηση της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας και την δημιουργία της αίσθησης ότι είναι στο απυρόβλητο και μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Πολλά Γυμνάσια και Λύκεια έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους και δημιουργείται μια εικόνα ερημοποίησης που προκαλεί αρνητικά, διεγείροντας απέχθεια και αποστροφή σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παρόμοια ήταν τα συναισθήματα της σχολικής κοινότητας στα Εκατόδεντρα όταν για πολλοστή φορά το συγκρότημα των συστεγαζόμενων σχολείων είχε δεχτεί “βαρβαρική επιδρομή”. Είχε παραβιαστεί η αίθουσα του συλλόγου των εκπαιδευτικών αφού η βαριά σιδερένια κατασκευή της πρόσοψης αποδείχτηκε “παιχνιδάκι” για τους διαρρήκτες. Αφαίρεσαν διαφορά αντικείμενα αξίας,  όπως φορητούς υπολογιστές, στους οποίους υπήρχαν αποθηκευμένες εργασίες και άλλα σχετικά. Είχε πυρποληθεί με μολότοφ όλη η πτέρυγα προς το κλειστό γυμναστήριο και τα αποκαΐδια θυμίζουν βομβαρδισμένη περιοχή. Πάνω από την αίθουσα τελετών είχαν κόψει τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών. Το σχολείο ξανά στο μάτι του κυκλώνα και της έξυπνης και δόλιας απαξίωσης.

Το ερώτημα που έθεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αν υπάρχει ευαισθησία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος από τις αρμόδιες εντεταλμένες αρχές.

Έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα της φύλαξης των σχολικών μονάδων από την ΕΛΜΕ, την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ. Οι απαντήσεις παραπέμπουν στις καλένδες και στην ευθύνη της Πολιτείας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου, κάθε ευθύνη δηλώνοντας ότι η φύλαξη είναι έργο άλλων.

Εκφράζοντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα δηλώνω ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Άμεσα θα πρέπει να εξευρεθεί λύση για την φύλαξη των σχολείων που δεν μπορεί παρά να είναι μόνιμο προσωπικό.

Ο Δήμος Περιστερίου, η Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΉΣ, το Υπουργείο Εσωτερικών και όποιος άλλος κρατικός φορέας εμπλέκεται ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΛΥΣΗ.

Σε κάθε όμως περίπτωση διαπράττονται αδικήματα που αφορούν ΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ κ ΤΗ ΔΗΜΟΣΊΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΆΜΕΣΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ.

Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΉΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Ίσως θα είναι ένα ερέθισμα.

ΝΊΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

(ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment