PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μηνύματα ελπίδας για το 2011


Την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις… αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης, αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ».

Τη βαρυσήμαντη αυτή επισήμανση κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος σημειώνει ότι συμμερίζεται την αγωνία των πολιτών, που «γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια». Και προσθέτει: «Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς, που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας».

«Η πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις, για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν, να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους» προτρέπει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ακόμη ότι η σκέψη του είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, που υποφέρουν από ασθένειες, μοναξιά και ανέχεια και τονίζει πως η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο. «Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους. Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

“H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, τονίζει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και σημειώνει πως «η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».

“Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα”, υπογραμμίζει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

“Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε”, τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει πως το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment