PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα


Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, ζητεί την ποινική δίωξη τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβαση καθήκοντος, αλλά και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του, «πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας».

Ο δημοσιογράφος τονίζει ακόμη ότι «αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στη δικαστική απόφαση 67650/13 που αθώωσε Σώρρα και Λαμπράκη, με τον μηνυτή να αναφέρει μεταξύ άλλων «πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολλάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως πχ τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης».

«Αντίθετα η αθωωτική απόφαση έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή” και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment