PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Με ανυπομονησία αναμένεται η μεγάλη έκθεση «Φυτά και Κήπος» στο Περιστέρι (video)


O Δήμος Περιστερίου διοργανώνει την 1η πανελλήνια έκθεση «Φυτά και Κήπος», στο Άλσος Περιστερίου, από 5 έως 25 Μαΐου. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση στην Ελλάδα και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδος.

Η Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη της τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Περιστερίου κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος Έλληνες κηποτέχνες και γνωρίζοντας πόσο ψηλά βάζει ο Δήμος τον πήχη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η έκθεση «Φυτά και Κήπος» προβλέπεται να είναι η κορυφαία έκθεση του χώρου.

0901

Επιπλέον, στο χώρο του Άλσους, εκτός των φυτών, θα υπάρχουν και διάφορα περίπτερα που θα παρουσιάζουν είδη κήπου και όχι μόνο. Φυσικά, στόχος της έκθεσης (και εκεί έγκειται η πρωτοπορία της) είναι η συμμέτοχη της κοινωνίας, καθώς θα επιδιωχθεί οι επισκέπτες όχι μόνο να θαυμάσουν τα φυτά, αλλά και να συμμετάσχουν σε δράσεις ώστε να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.

Γίνεται λόγος για δράσεις όπως συμβουλές από γεωπόνους, ανθοδετικές δράσεις, διαμοιρασμός σπόρων φυτών κλπ. Από την άλλη, όλο το εικοσαήμερο, η έκθεση θα πλαισιώνεται από μουσικοχορευτικές, θεατρικές και παιδικές εκδηλώσεις στο Άλσος, πάντα δωρεάν.

Για την έκθεση, ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος ότι η έκθεση θα γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από το λαό του Περιστερίου και του Λεκανοπεδίου Αττικής γενικότερα καθώς, πλέον, ο Δήμος μας έχει όλες τις υποδομές για να είναι ένας τόπος προορισμού».

Από τη μεριά της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, επισήμανε: «Ασχολούμαστε καθημερινά, εδώ και μήνες, με την έκθεση και φιλοδοξούμε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή και να είναι μια μεγάλη γιορτή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment