PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Μετά από 37 χρόνια χιόνι στη Σαχάρα


Στην πόλη Άιν Σέφρα της Αλγερίας, με τοποθεσία βαθιά μέσα στην ξηρή και θερμή έρημο Σαχάρα σημειώθηκε χιονόπτωση στις 19 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που χιόνι πέφτει στην περιοχή εδώ και 37 χρόνια.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν νιφάδες χιονιού στην περιοχή φέρεται να ήταν στη διάρκεια μίας σύντομης χιονοθύελλας που έπληξε την πόλη το Φεβρουάριο του 1979 και διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα.

sahara-snow-2Μία από τις πολλές πόλεις που διεκδικούν το προσωνύμιο «το κατώφλι της ερήμου», η Άιν Σέφρα βρίσκεται 1.078 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την οροσειρά του Άτλαντα.

Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη θερμή έρημος του κόσμου και πάνω από 9 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρά της καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής.

sahara-snow-3Η Σαχάρα είναι μία από τις ξηρότερες και θερμότερες περιοχές στον πλανήτη, με θερμοκρασίες που μπορούν να αγγίξουν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Ο μέσος όρος θερμοκρασίας στην Άιν Σέφρα είναι 37 βαθμοί Κελσίου, αλλά το χειμώνα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μονοψήφια επίπεδα. Ωστόσο, παραμένει ιδιαίτερα ξηρή περιοχή, καθώς ολόκληρο το χρόνο σημειώνονται ελάχιστα εκατοστά βροχόπτωσης.

sahara-snow-4Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Καρίμ Μπουσετάτα απαθανάτισε το σπάνιο γεγονός και μοιράστηκε τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η κάλυψη του χιονιού διήρκεσε περίπου μία ημέρα προτού λιώσει.

Το Νοέμβριο χιόνι κάλυψε μέρη του Ισραήλ, της Συρίας και άλλες περιοχές στη Μέση Ανατολή.

sahara-snow-5

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment