PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Μετά από 152 χρόνια έρχεται το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι»


Στις 31 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε ένα μοναδικo φαινόμενο που είχε να συμβεί εδώ και 152 χρόνια.

Είτε είστε ρομαντικός είτε όχι το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ένα φαινόμενο που αξίζει να παρακολουθήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το σπάνιο φαινόμενο έχει να συμβεί από το 1866.

Η σελήνη θα φαίνεται 14% μεγαλύτερη, καθώς θα απέχει περίπου 359.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 50.000 χιλιόμετρα λιγότερο από τη μέγιστη δυνατή απόσταση.

Το επιστημονικό περιοδικό “Sciences et Avenir” υποστηρίζει ότι το σπάνιο φαινόμενο θα συνδυάζει μία “σούπερ σελήνη”, μία “μπλε σελήνη” και μία “έκλειψη σελήνης”.

Το μπλε φεγγάρι είναι η πανσέληνος που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή είτε είναι μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Η Υπερπανσέληνος/Σούπερ Πανσέληνος συμβαίνει όταν η σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, με αποτέλεσμα να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο φωτεινή, καθώς απέχει περίπου 357.000 χιλιόμετρα από το μητρικό του πλανήτη.

Η Έκλειψη σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με τη Γη ανάμεσα στα δύο άλλα σώματα. Κάθε χρόνο συμβαίνουν από δύο ως πέντε εκλείψεις.

Στις 31 Ιανουαρίου θα δούμε όλα αυτά τα φαινόμενα μαζί για πρώτη φορά.

Στην Αθήνα η έκλειψη θα είναι ορατή, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να την απολαύσουν, ενώ ΗΠΑ, Χαβάη και Αλάσκα θα μπορούν να δουν μερικώς το σπάνιο φαινόμενο. Οι πλέον ευνοημένες θα είναι Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Ινδονησία, που προετοιμάζονται για ένα υπερθέαμα.

https://www.youtube.com/watch?v=7FYePVH6TkM

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment