PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων στον Βασίλη Βασιλικό


«Είναι μια τιμή μεγάλη για μένα και αναπάντεχη, διότι δεν το περίμενα» δήλωσε ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων που του απένειμε για το σύνολο του έργου του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το σκεπτικό της επιτροπής, διότι αναφέρεται και στις πολιτιστικές δραστηριότητες μου, καθώς υπήρξα γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, πρέσβης της UNESCO στην Ελλάδα και για την εκπομπή “Άξιον Εστί”, που μεταδιδόταν στην ΕΡΤ3 μέχρι να κλείσει» επισήμανε ο δεύτερος πιο μεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας.

Ο κ. Βασιλικός, ο οποίος κατάγεται από τα Ποταμούδια Καβάλας, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους Βορειοελλαδίτες συγγραφείς που τιμήθηκαν με κρατικά βραβεία από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Υπάρχουν και άλλα κρατικά βραβεία που αφορούν την περιοχή μας. Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης που είναι από χωριό της Δράμας και πήρε το βραβείο μυθιστορήματος, το εξαιρετικό λογοτεχνικό περιοδικό “Δίοδος” που βγαίνει στη Δράμα κάθε έξι μήνες και η Σοφία Νικολαΐδου από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το βραβείο για το έργο της με τίτλο “Καλά και σήμερα” είπε ο κ. Βασιλικός.

Αναφέρθηκε επίσης, στη νεότερη λογοτεχνία και το έργο των νέων Ελλήνων συγγραφέων, τονίζοντας: «Έχω παρακολουθήσει τη νεότερη λογοτεχνία και έχω γνωρίσει τη νέα γενιά συγγραφέων και διαπίστωσα μια μεγάλη στροφή, προς το καλό, της ελληνικής πεζογραφίας. Μετά το 1990, η πεζογραφία έχει ένα χαρακτηριστικό που πρώτη φορά παρουσιάζεται: ασχολείται με το κοινωνικό σύνολο, μέσα από μυθιστορήματα διαφορετικής τεχνοτροπίας και αυτό με χαροποιεί παρά πολύ, καθώς δεν είναι εσωστρεφής» σχολίασε o Βασίλης Βασιλικός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment