PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαξίμου για offshore: Η υποκρισία περίσσεψε


«Επειδή η υποκρισία γύρω από το θέμα αυτό περίσσεψε, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα διάταξη που απαγορεύει καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό», αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τη νέα διάταξη περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι αναμένουν με ενδιαφέρον «να δούμε πόσοι, ποιοι και από  ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από offshore επιχειρήσεις» και συμπληρώνουν: «Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος».

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, απευθυνόμενες σε «όσους κάνουν πως δεν κατάλαβαν», η προηγούμενη διάταξη η οποία είχε ψηφιστεί το 2010 ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη, καθώς ο νομικός ορισμός της «offshore» εταιρείας είναι αδύνατος.

Κατά τις ίδιες πηγές, για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση προώθησε με το πολυνομοσχέδιο νέα διάταξη, που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα να είναι μέτοχοι εταιρειών οι οποίες έχουν την έδρα τους σε χώρες «μη συνεργάσιμες φορολογικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment