PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης


Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων ο δράστης και ένας αστυνομικός.

Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου να εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρειες, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

https://www.youtube.com/watch?v=iqlNBNflb7o

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής La Stampa, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δράστης της αιματηρής επίθεσης ήταν ένας 42χρονος Βρετανός, με καταγωγή από τη Τζαμάικα, στέλεχος βρετανικής ισλαμικής οργάνωσης.

Μολονότι η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης ήταν ένας, πραγματοποιούνται έρευνες στην περιοχή της επίθεσης για πιθανό συνεργό του.

Οι σκέψεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και της κυβέρνησης είναι με εκείνους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό, καθώς και με τις οικογένειές τους, ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο, ανακοίνωσε νωρίτερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Τηλεφωνική συνομιλία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια και χαιρετίζουμε την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ.

Την αλληλεγγύη τους στη Βρετανία εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment