PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: Δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στο μετρό


Τη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου σε σχέση με την έρευνα για την επίθεση σε τρένο στο Λονδίνο ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο συλληφθείς, 21 ετών, έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η σύλληψη έγινε στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Υπενυθμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθη νεαρός 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», όπως ανέφερε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

Η επίθεση – η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Μεγάλη Βρετανία – σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment