PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα Περιστερίου: Όχι στις απολύσεις και τα λουκέτα


Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Περιστερίου για την Κυριακάτικη Αργία:

Η Λαϊκή Ενότητα Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Κυριακής 1 Νοέμβρη. Καλεί τους εμπόρους της πόλης να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή 1 Νοέμβρη.

Η μνημονιακή πολιτική κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας αποδείχθηκε ότι φέρνει απολύσεις για τους εργαζόμενους και λουκέτα στον κλάδο του εμπορίου. Μόνες ευνοημένες από αυτή την πολιτική αποδείχθηκε ότι είναι οι μεγάλες αλυσίδες των malls και των εκπτωτικών χωριών που θησαυρίζουν.

Κάθε εργασιακό δικαίωμα χάθηκε και οι εργαζόμενοι μείνανε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης ενώ γιγαντώθηκε η ανασφάλιστη εργασία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να καταργήσει το Ν. 4177/13 και να κατοχυρώσει ξανά το θεσμό της Κυριακάτικης Αργίας. Ισοδύναμα για αυτό δεν πρόκειται να βρει γιατί δεν υπάρχουν. Ισοδύναμα που να απαλύνουν την εξαθλίωση της φτωχολογιάς όσο εφαρμόζονται τα μνημόνια δεν υπάρχουν.

Η μόνη λύση για να σπάσει η λιτότητα είναι η σύγκρουση με τους δανειστές, η εφαρμογή μνημονίου σε βάρος του κεφαλαίου η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει και θα δίνει μαζικό και δυναμικό παρών στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλουμε στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.

Καλούμε όλο το λαό του Περιστερίου να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις που καλούν τα συνδικάτα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Γενικής Απεργίας, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment