PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Την ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών έχει η πολιτεία


Καμία επίπτωση δεν θα προκληθεί στη διδασκαλία των Θρησκευτικών από την απόφαση του ΣτΕ, επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Ν. Φίλη, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ1 επισήμανε ότι την ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών έχει η Πολιτεία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικές μία σειρά από αλλαγές που έγιναν στον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και το σύστημα πρόσληψής τους.

Οσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που εισάγει το νομοσχέδιο για τις δομές της Εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα», υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση υπονομεύεται, όταν ταυτίζεται με την απόλυση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment