PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες


«Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συμπληρώνοντας ότι «ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει. Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ένα τέτοιο σύστημα εισαγωγής είναι αξιόπιστο;».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τα πράγματα θα αλλάξουν από τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, όπου θα αρχίζουν με λιγότερα μαθήματα αλλά με περισσότερες ώρες ανά μάθημα και πιο συνεκτική ύλη, κατάργηση πανελλαδικών εξετάσεων και εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βάση το εθνικό απολυτήριο.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας και των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας μια γόνιμη συζήτηση για τις μεθόδους διδασκαλίας της Ιστορίας» και ζητεί να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι θα αποκλειστούν από την ύλη συγκεκριμένα θέματα. Προσθέτει δε ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα παραλάβουν τον «φάκελο μαθητή στα θρησκευτικά» που θα περιλαμβάνει 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και 20% κείμενα γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.

Για τα μεταπτυχιακά ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως θα είναι δωρεάν για τους μη έχοντες «δεν θα αποκλειστεί κανένας μαθητής επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα δίδακτρα ή τα τέλη εγγραφής. Θα βάλουμε ένα φορολογικό όριο π.χ τα 12.000 ευρώ».

Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση, ο κ Γαβρόγλου, είπε ότι τον Μάιο θα ανακοινωθεί εθνικό σύστημα επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ώστε η διαδικασία να μην έχει σκοπό την απόλυση, όπως συνέβη από προηγούμενες κυβερνήσεις και για τις προσλήψεις απάντησε ότι «άμεσος στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους και να διοριστούν αναπληρωτές με το ίδιο σύστημα που έγινε πέρυσι».

Τέλος για την απόφαση του ΣτΕ για τους διευθυντές ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Σχεδιάζουμε αλλαγές. Να μη μας ξεφύγει η εδραίωση μιας ουσιαστικής δημοκρατίας στα σχολεία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment