PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου για ΝΔ: Μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική


Επίθεση στη Ν.Δ. για την κριτική της στο θέμα των σημαιοφόρων στο Δημοτικό εξαπολύει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας ότι «μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική» και προσθέτει πως «αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη». Τονίζει επίσης ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικές δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία.

Όπως αναφέρει για την κυβέρνηση η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. «Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» προσθέτει.

«Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία» σημειώνει.

Χαρακτηρίζει βαθιά αντιδημοκρατικές δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία. «Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί» προσθέτει.

«Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το Π.Δ. που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια» τονίζει ο κ. Γαβρόγλου.

Κάνει λόγο για μίζερη αντιμετώπιση των σημαντικών βημάτων που πάνε την εκπαίδευση μπροστά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment