PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει


Για να βγει η χώρα στις αγορές χρειάζεται «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία», την οποία «δεν έχει με τη σημερινή κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «απέτυχε».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι για να βγει η χώρα στις αγορές, θα έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Πέμπτης, έκανε λόγο για καταδίκη της χώρας σε διαρκή λιτότητα, ενώ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει.

Σημείωσε επίσης ότι η λύση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος, ενώ δεν φαίνεται ότι η Ελλάδα, με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό να κάνουμε ακριβώς τα ανάποδα», είπε επίσης, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, για τον οποίο δήλωσε ότι «μας χωρίζει πολιτική άβυσσος».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει και θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει υποχρέωση να έλθει στη Βουλή να μας ενημερώσει, να μας πει τι πέτυχε», σχολίασε.

Χαρακτήρισε εξάλλου για ακόμη μια φορά υπερβολικά τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται μια «φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική επανάσταση αλλαγής», καθώς και ότι πρέπει να πρέπει να μειωθούν οι παρεμβάσεις του δημοσίου τομέα και να δοθεί χώρος στον ιδιωτικό, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά θα είναι λιγότερες οι προσλήψεις.

«Για να αναπνεύσει η οικονομία το ρυθμιστικό εύρος του κράτους πρέπει να μικρύνει», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα κράτος το οποίο στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να πριμοδοτηθούν επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν ένα πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους εργαζόμενους τους.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, είπε πως πριν από ένα χρόνο, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Μενίδι, είχε καλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να στελεχώσει επαρκώς το αστυνομικό τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση που προγραμματίζει η ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, είπε ότι «θα τάραζε τα νερά» και πρόσθεσε πως θα ζητήσει από τους αστυνομικούς να μην προχωρήσουν στη διεξαγωγή της.

Μιλώντας για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι ήταν καθολική η αναγνώριση για το έργο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment