PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι χώρες του Κόλπου ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων


«Αισθάνομαι ότι οι χώρες του Κόλπου αποτελούν μια μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία και για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και για εξωστρέφεια ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο σε αυτήν την περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mitsotakis_geyma-ergasias

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που είχε τη Δευτέρα με εκπροσώπους των επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, Ελλάδας – Κατάρ, Ελλάδας – Κουβέιτ και Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχει και σήμερα ένα γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα. Διότι όλοι διαβλέπουν ότι, από την στιγμή που θα υπάρξει μια πολιτική αλλαγή, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα αλλάξουν γρήγορα και προς το καλύτερο».

«Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξετάζουν και πάλι την Ελλάδα και σκέφτονται να τοποθετηθούν από τώρα, επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή και θέλουν να είναι στην αρχή και όχι στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Αυτή είναι η εικόνα που εισπράττω από ξένους επενδυτές και από τις αγορές κεφαλαίου, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τις επενδυτικές δυνατότητες στις χώρες του Κόλπου, την δραστηριοποίηση των ελληνικών εταιρειών εκεί, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων από τις χώρες αυτές στην Ελλάδα.

Συζήτηση υπήρξε και για τις προοπτικές της ενδυνάμωσης συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες αυτές στους τομείς της ενέργειας και του τραπεζικού κλάδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment