PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι κ. Τσίπρας – Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου


«Δημαγωγία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.

«Δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος. Πρόκειται μόνο για την τυπική λήξη του» είπε, τονίζοντας ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του «διατηρούνται στο ακέραιο οι σκληρές υποχρεώσεις που μάς φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Πρόκειται για άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να χρυσώσουν τα μέτρα που έρχονται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Κατάρ είπε πως «διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει την επενδυτική έκπληξη ολόκληρης της Ευρώπης» αλλά «η αστάθεια στο φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία στις αδειοδοτήσεις την κρατάνε πίσω».

«Ανίκανοι να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά»

Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα».

«Τρία χρόνια τώρα η χώρα πάει πίσω. Στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά -δυστυχώς- και στα εθνικά θέματα» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «είκοσι μέρες τώρα οι δύο αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Τουρκία».

«Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τσίπρας – Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου»

Εστίασε στη συνέχεια τα πυρά του στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τους οποίους χαρακτήρισε «λίγους» και επικίνδυνους».

«Όταν επί σχεδόν ένα μήνα μιλάς πότε για ‘κράτηση’ και πότε για ‘ομηρία’, τότε δεν παίζεις με τις λέξεις. Παίζεις με τη θέση της χώρας και με το αύριο δύο παιδιών της. Όταν από τη μια μιλάς για διμερές θέμα και από την άλλη καλείς τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει, είσαι αναξιόπιστος. Είναι προφανές τι συμβαίνει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Ο ένας κρατάει τον άλλον. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Και οι δύο μαζί κρατάνε όμηρο την χώρα. Αποδεικνύονται λίγοι. Και όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, το ‘λίγος’ σημαίνει επικίνδυνος» παρατήρησε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο ίδιος θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του για την  επιστροφή των δύο αξιωματικών στην πατρίδα μας». «Αυτό θα πράξω και αύριο στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Κατάρ. Αυτό είναι το χρέος μου και αυτό θα κάνω» είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment