PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης


Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και έστειλε μήνυμα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη μείνουν ουδέτερα στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα είναι τέταρτο μνημόνιο ή Grexit και η αντιπαράθεση είναι “οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής από τη μία, με τις δυνάμεις του λαϊκισμού από την άλλη”», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε με νόημα πως «πρόσωπα και κόμματα κρίνονται από το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτήν τη διαχωριστική γραμμή. Ουδετερότητα απέναντι σε αυτό δεν χωράει, μη γελιέστε». Μάλιστα έκανε και αναφορά στα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, «που παραμέρισαν τις διαφορές τους και κυβέρνησαν μαζί».

«Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα και αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη την επιστροφή στην κανονικότητα, από μία κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη».

Κάνοντας λόγο για την «Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και «την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

«Σας προειδοποιώ, μην παίξετε νέα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Τα δοκιμάσατε πριν από λίγους μήνες. Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα: «Μέσα στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε και να χάνετε, έτσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές, αλλά δεν διανοήθηκαν να βυθίσουν τη χώρα στην ακυβερνησία και την αστάθεια».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «εδώ που έχουμε φτάσει κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε τις στιγμές του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015. Εσείς συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο, διαπραγματεύεστε με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες. Εξακολουθείτε να διαβάζετε λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς».

«Κάθε φορά που καθυστερείτε ο λογαριασμός μεγαλώνει. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας. Τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά. Μπορεί να κερδίσαμε λίγους μήνες από την ΕΚΤ για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά καθυστερούμε δραματικά. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα κριθεί η πορεία της χώρας μετά το 2018», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε την κρίση στην έξοδο από τα μνημόνιο και ότι το 2018 η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές, στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα παραμείνει διασωληνομένη και εξαρτώμενη από τους δανειστές. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι εξασφαλισμένο με τους διαμορφούμενους διεθνείς συσχετισμούς και μαζί με μία κούραση, ακόμη και οργή, ίσως οδηγήσει στην επαναφορά του Grexit. Αυτό είναι το δίλημμα: τέταρτο μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι «η κοινωνία είναι ώριμη να στηρίξει ένα σχέδιο πέρα και πάνω από τα μνημόνια», καθώς «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς και ανέδειξε πιο δραματικά τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Η μόνη χρησιμότητά σας είναι η οριστική, ελπίζω, αποκαθήλωση του τοτέμ του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού».

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment