PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να έρθει η συμφωνία το συντομότερο στη Βουλή


Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθει το συντομότερο η συμφωνία αναφορικά με το ονοματολογικό στο κοινοβούλιο «ώστε να διαπιστωθεί αν η ίδια η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία αυτή με την εμπιστοσύνη της» ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία «βαθιά προβληματική» όχι μόνο – όπως είπε – «επειδή είναι αντίθετη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, διότι εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα, που είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια σε αυτή τη συμφωνία».

«Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής για την ελληνική συνταγματική ιστορία. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική εντολή, να έχει πρόθεση να δεσμεύσει την χώρα και να δημιουργήσει μία πραγματικότητα, η οποία στη συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό το οποίο θέλω να σας ζητήσω είναι πολύ σαφές: Θα ήθελα να παρέμβετε και εσείς, όπως θα το πράξω και εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει το συντομότερο δυνατό στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή την συμφωνία με την εμπιστοσύνη της» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το ελάχιστο το οποίο μπορεί να κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει, αν μη τι άλλο, ότι τηρείται το Σύνταγμα της χώρας». Επισήμανε ακόμη ότι ο ίδιος θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του» και «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη δυνατότητά του» για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή.

«Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να σας δεχθώ και να ακούσω τις απόψεις σας. Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος, για να προσθέσει: «Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί. Αλλά με πλήρη τήρηση του Συντάγματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment