PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό


«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας τα πυρά του στην κυβέρνηση με φόντα την ένταση στο Αιγαίο.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είπε ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους πολίτικους προϊσταμένους των δύο υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

Μάλιστα, σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος παρατήρησε ότι «σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο τον χρόνο».

Ο κ. Μηττοτάκης ανέφερε ότι το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων τα τελευταία 15 χρόνια και πως τους τελευταίους μήνες έχουμε ασυνήθιστη ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», πρόσθεσε, χρεώνοντάς της «μεγάλες ευθύνες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διερωτήθηκε τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. «Τόνισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος; Διότι ακόμη και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις που όφειλε να τις είχε κάνει δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου», σημείωσε.

Ακόμη, εξέφρασε έντονη ανησυχία γιατί το τελευταίο περιστατικό στα Ίμια αποτελεί –όπως είπε- άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την εντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο δεν ωφέλησε, αλλά επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα ελληνοτουρκικά έσπευσε να επισημάνει πως «πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο στο Αιγαίο ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και με αιχμή το Σκοπιανό, λέγοντας ότι ακόμη και σήμερα άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι ΑΝΕΛ και πως «υπάρχουν αρκετοί υπουργοί που μέχρι πρότινος υποστήριζαν τη λέξη Μακεδονία σκέτη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρνηθεί αυτήν την απαράδεκτη θέση».

«Για ποσό ακόμη θα συνεχίσουν να είναι μαζί παρότι διαφωνούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα;», διερωτήθηκε.

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε «να διχάσει την αντιπολίτευση και μας βρήκε βέβαια ενωμένους, γιατί στα εθνικά θέματα εμείς δεν παίζουμε».

«Επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες, αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια», πρόσθεσε και ανέφερε ότι όταν συνειδητοποίησε ότι συμμετείχαν και προσωπικότητες από την Αριστερά «συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο».

Να πέσει φως στις σκοτεινές διαδρομές του παρακράτους

«Η ιστορία έχει δείξει ότι το κράτος δικαίου πάντα τελικά επιβάλλεται στο παρακράτος», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Επανάλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής «για να πέσει φως στις σκοτεινές διαδρομές του παρακράτους» και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «μην τολμήσει να την κλείσει χωρίς να έρθουν όλα στο φως με διαφανείς διαδικασίες».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση της Προνακριτικής «μοιάζει περισσότερο με νομική έκθεση ιδεών παρά με απαγγελία συγκεκριμένων κατηγοριών, γιατί πολύ απλά οι κατηγορίες δεν στοιχειωθετούνται».

«Αυτό που αποδεικνύεται πλέον», πρόσθεσε, «είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει άρον άρον να κλείσει τις εργασίες της η προκαταρκτική επιτροπή και να επιστρέψει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, να διασύρει τους πολίτικους της αντιπάλους χωρίς να δώσει τη δυνατότητα στη βουλή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση».

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για χαλκευμένα κατηγορητήρια για τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. απαιτεί να καταθέσουν στην Επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατ’ αντιπαράσταση με τους κατηγορούμενους και απάντησε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν σέβεται το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων.

Όπως είπε, προφανώς και υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά για υποθέσεις τρομοκρατίας, ναρκωτικών κ.ά., για υποθέσεις δηλαδή «που αιτιολογούν τον φόβο των μαρτύρων ακόμα και για τη ζωή τους, για αυτό τους παρέχεται η δυνατότητα να καταθέσουν ανώνυμα»

«Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δεχθηκαν να καταθέσουν ανώνυμα τι ακριβώς φοβούνται, ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμενος ή ο κ. Σαμαράς ή ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν πραγματικά φοβούνται τόσο πολύ ας έρθουν οι τρεις ανώνυμοί μάρτυρες να επαναλάβουν τις κατηγορίες του ακόμα και φορώντας κουκούλα. Αλλά να έρθουν να καταθέσουν εδώ στη βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «είναι πολιτικά και θεσμικά αδιανόητο να μη δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους που συκοφαντούνται να έρθουν σε αντιπαράσταση με τους κατήγορούς τους».

«Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και κατασκευασμένες καταθέσεις δεν υπάρχει σε μια δημοκρατία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment