PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα σταθούμε κοντά στο δημόσιο σχολείο


Ως Νέα Δημοκρατία είναι δέσμευσή μας να σταθούμε κοντά στο δημόσιο σχολείο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

Όπως είπε, όσες ελλείψεις και αν έχουν τα σχολεία μας – που έχουν, δυστυχώς, ελλείψεις – η μεγάλη διαφορά γίνεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές, από τους καλούς διευθυντές, τους καλούς δασκάλους, με μεράκι, με πάθος για τη δουλειά τους, όπως συνάντησα σήμερα, εδώ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

«Αυτούς έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε, πάνω από όλα, να τους επιμορφώσουμε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, διότι αυτοί, όπως και οι γονείς, γνωρίζουν καλύτερα ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για σχολεία, τα οποία να είναι πιο αυτόνομα, πιο δημιουργικά, τα οποία να προάγουν, όχι απλά την παπαγαλία και την αποστήθιση, αλλά να χτίζουν χαρακτήρες, να προάγουν τη δημιουργικότητα, να αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, που προκύπτουν μέσα από την ίδια τη διαδικασία, να παρέχουν υποστήριξη στα πιο αδύναμα παιδιά, στα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.

Καταλήγοντας, επισήμανε πως για τον ίδιο η Παιδεία δεν είναι απλά μια πολιτική προτεραιότητα, αλλά απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης του Έθνους, σε έναν κόσμο που αλλάζει με δραματική ταχύτητα. Και γι’ αυτό, όπως είπε, θα εξακολουθούμε να εξειδικεύουμε τις προτάσεις μας για όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, πάντα, όμως, σε συνεργασία, σε συνεννόηση, σε ανοιχτό διάλογο με αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα, που είναι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι διευθυντές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι γονείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment