PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέση μας το κεκτημένο του Βουκουρεστίου


H ΝΔ ήταν και είναι μια υπεύθυνη παράταξη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος.

Για το ζήτημα των Σκοπίων είπε πως θέλει να είναι ξεκάθαρος: η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης. Προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον ΥΠΕΞ να λέει χθες ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία μόνο στα Ελληνικά. Λες και μπορούμε εμείς να επιβάλουμε σε ξένες χώρες να μιλήσουν τη γλώσσα μας».

«Αστεία πράγματα για μια πολύ σοβαρή υπόθεση».

«Όπως τόνισε η χώρα έχει εθνική γραμμή, αυτή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Προφανώς αυτή είναι και η θέση της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως θύμισε το 2007 η τότε κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις εθνικές θέσεις και «το ελάχιστο που έχει να κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του, γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο την ονομασία…».

“Δεν μπορούμε να είμαστε στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβέρνησης”

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας με τα μέτρα που έχει λάβει, έχει μαυρίσει από τώρα τις επόμενες χρονιές.

Ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για το 2018, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων.

Απευθυνόμενους στους τομεάρχες της ΝΔ αναρωτήθηκε για πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι Έλληνες τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Πρόσθεσε ότι η χώρα είναι σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να είναι όμηρος μίας ευκαιριακής πλειοψηφίας.

«Η έξοδος από το πρόγραμμα προϋποθέτει κρίσιμους χειρισμούς που δεν μπορούν να είναι στο έλεος μίας ανεύθυνης κυβέρνησης που έχει δεσμεύσει τη χώρα με σκληρή λιτότητα», είπε προσθέτοντας ότι η νέα χρονιά περιλαμβάνει νέα μέτρα ύψους 2 δις. Ευρώ με νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, με επέκταση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας κ.λ.π. «Και ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να λέει ότι η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια με τα επιδόματα και το ασφαλιστικό. Προκαλεί, είπε, τεράστιες στρεβλώσεις ενισχύοντας τη μαύρη εργασία και αποτρέποντας της επενδύσεις.

«Το 2017 είχαμε μία ασήμαντη ανάπτυξη. Το φύλλο πορείας της χώρας που είναι ψηφισμένο προκαλεί θλίψει. Από 1/1/2019 κόβονται οι συντάξεις και μειώνεται το αφορολόγητο. Ο κ. Τσίπρας έχει μαυρίσει από τώρα τις επόμενες χρονιές. Αυτή η είναι η αυτοδύναμη έξοδος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

Το 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους

Το 2018, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. «Η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος λέει ότι η χώρα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια. Για να γίνει αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μία τέτοια πολιτική. Ανάπτυξη με υπερφολόγηση δεν γίνεται», είπε.

Για την Παιδεία, σημείωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με πολιτικές τύπου Γαβρόγλου και με ιδεοληψίες ακόμη και με τις εκδρομές των μαθητών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment