PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος τρομοκρατίας


Την ασφάλεια έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως απόλυτη προτεραιότητα στην Ευρώπη, σε δήλωσή του πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας, που αμφισβητεί ευθέως το δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής. Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες. Δεν θα το επιτρέψουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ανέφερε ότι «η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., «για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μια ασφαλή Ευρώπη, είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Αυτή είναι μια αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment