PeristeriNews.gr
Uncategorized Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εξοργιστική διγλωσσία εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης


Για «ιδιότυπο θέατρο με τους πιστωτές» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίσθηκε επιφυλακτικός στην πρόταση Τσίπρα για νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο.

«Αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των εργαζομένων, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Αυτά να τα ξεχάσετε», είπε και ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Εσείς δεν κάνατε 4 μυστικές συναντήσεις με τον Ψυχάρη παρέα με μία γάτα; Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

«Ο Β. Μουλόπουλος τι ρόλο έχει να παίξει; Εκπροσωπεί επενδυτικά κεφάλαια; Έχει προσωπική περιουσία που θέλει να επενδύσει; Υπήρξε συνάντηση Παππά – Μουλόπουλου – Ψυχάρη την περασμένη εβδομάδα;», αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και ειρωνικά σχολίασε στον πρωθυπουργό: «αισθάνθηκα ένα μικρό συναισθηματικό σκίρτημα όταν σας άκουσα να μιλάτε με τρεμάμενη φωνή για τους εργαζόμενους. Όταν κλείνατε τα κανάλια δεν είδα αυτό το ενδιαφέρον».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ρώτησε που εστίαζε ο πρωθυπουργός την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε «η πραγματικότητα είναι ότι παίζετε ένα θέατρο. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από συγκρούσεις που παίζουν με το μέλλον της χώρας». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει με επιστολή την συμμετοχή του ΔΝΤ «δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματείστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διάβασε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου ότι «είναι μία παροχή που δόθηκε μία φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης». «Για ποια 13η σύνταξη μιλάτε;» φώναξε κάνοντας λόγο για «εξοργιστική διγλωσσία που εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε μονομερείς ενέργειες, αλλά σωστά και μελετημένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και μετά από πέντε μήνες έγινε μόνιμο μέτρο γιατί πείσαμε ότι ήταν σωστές, ενώ εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από πέντε μέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «θράσος και ψεύδος. Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η περιουσία του κράτους για 100 χρόνια στο υπερταμείο».

Απαντώντας στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι το 85% των αγροτών θα πληρώσει λιγότερους φόρους και εισφορές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι είναι «μισή αλήθεια» καθώς οι εισφορές θα αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο από την Ν.Δ.. Έκανε λόγο για «τεράστιο όργιο παράνομης μονιμοποίησης συμβασιούχων. Θα αποδοθούν ευθύνες, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» και κατέληξε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «απολύσεις δεν θα κάνει η ΝΔ. Θα γίνει μία απόλυση και αυτή θα είναι η δικιά σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό και θα γίνει πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment