PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Εμείς δεν θα δεχθούμε τα νησιά να γίνουν πάρκινγκ ψυχών


Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό άσκησε από τη Χίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε σε προσυνέδριο του κόμματος. Συγκεκριμένα, της καταλόγισε ότι είχε σχέδιο «να καταντήσει την Ελλάδα κέντρο προσφύγων και να δεχθεί την αρχή ότι σύνορα υπάρχουν στην ξηρά και όχι στη θάλασσα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δυστυχώς υπάρχουν από την κυβερνητική πλειοψηφία φωνές που δεν θέλουν την εφαρμογή της πολιτικής που είχε αποφασιστεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με αποτέλεσμα, όπως είπε, τη νύφη να την πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών.

«Εμείς ως Ν.Δ. δεν θα δεχθούμε τα νησιά του βορείου Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκινγκ ψυχών και να έρχονται περισσότεροι από όσους αντέχουν οι τοπικές κοινωνίες», σημείωσε, προσθέτοντας πως η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα.

«Μας λένε κάποιοι αριστεροί ότι είναι δεξιά πολιτική, η πολιτική τάξης και ασφαλείας δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική ούτε κεντρώα, είναι προϋπόθεση ελευθερίας και προϋπόθεση άσκησης οικονομικής δραστηριότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας πως όσο δεν υπάρχουν επιστροφές, τόσο νομοτελειακά θα αυξάνει και ο αριθμός των ανθρώπων στα νησιά.

Προτάσσοντας την ανάγκη της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και τη γρήγορη επιστροφή στην Τουρκία, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με αυστηρή οριοθέτηση του ρόλου των ΜΚΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη των συνόρων, κάτι που -όπως είπε- είναι όρος εθνικής κυριαρχίας, αφού τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να δούμε τη Σένγκεν χωρίς να φυλάξουμε τα εξωτερικά σύνορα, αλλά αυτό είναι μία διαδικασία που δεν πρέπει να επωμιστούμε μόνοι μας, η Frontex είναι μια πρώτη κίνηση για μια ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων, η Ευρώπη πρέπει να μπει σε αυτό το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας έντονη κριτική στις χώρες εκείνες που αρνούνται πεισματικά να δεχθούν πρόσφυγες.

«Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», συνέχισε και παρατήρησε ότι πολλές φορές πέφτουμε θύματα ενός εύκολου λαϊκισμού και εθνικισμού που υπονομεύει τις πολιτικές αλληλεγγύης. «Μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο χρήματα αλλά και δίκαιη κατανομή βαρών», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών, επαναλαμβάνοντας την θέση του για μειωμένο ΦΠΑ τον οποίο «κάποιοι εκχώρησαν». Μάλιστα προέταξε την ανάγκη να υπάρξουν μικρά αντισταθμιστικά οφέλη στα νησιά, όπως είναι η επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Χίου, με στόχο να τονωθεί η δραστηριότητα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο το οποίο την οδήγησε η «ανερμάτιστη κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, αργότερα ή νωρίτερα, οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Ν.Δ. την παράταξη που στάθηκε όρθια στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment