PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω να αναβιώνει μια νέα γενιά τρομοκρατών


Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την αναβίωση μιας νέας γενιάς τρομοκρατών στην Ελλάδα, που έχει ταλαιπωρηθεί από αυτό το φαινόμενο, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η τρομοκρατία αφορά όλους μας, αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας, δεν αφορά μόνο τους συγγενείς των θυμάτων. Αρκετές οικογένειες έχουν πονέσει, έχουν υποφέρει από την εγχώρια ελληνική τρομοκρατία. «Φτάνει πια» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNN Greece, μετά το επίσημο μνημόσυνο των θυμάτων της τρομοκρατίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος Θάνου Αξαρλιάν.

Αναφερόμενος στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει την πλήρη διαφωνία του με το σκεπτικό ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει καταδικασθεί 11 φορές σε ισόβια δεν πρέπει να παίρνει άδεια από τη φυλακή για κανέναν λόγο. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει δημόσια μετανοήσει για τις πράξεις του και πόσο μάλλον όταν σήμερα στη χώρα εκτρέφεται μια καινούργια γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα βλέπει ξεκάθαρα τον ιδεολογικό της καθοδηγητή.

Για το θέμα των Εξαρχείων και για τη δήλωσή του ότι είναι αποφασισμένος «να τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα» ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δείχνει ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα οργανωμένης βίας, επισημαίνει ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ δεν είναι τελικά τόσο μεγάλη και τα Εξάρχεια σήμερα είναι μια απαγορευμένη ζώνη για πολλούς συμπολίτες μας όπου εκτρέφεται μια καινούργια γενιά «αγωνιστών», που θα μπορούσαν πάρα πολύ εύκολα να καταλήξουν να στελεχώσουν την καινούργια γενιά της τρομοκρατίας .

Χαρακτηρίζοντας το θέμα σύνθετο και πολύπλοκο υπογραμμίζει ότι δεν είναι μόνο αστυνομικό το πρόβλημα. Είναι πώς μια παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει την ταυτότητά της, την οικονομική ζωή, και πώς όλη αυτή η προσπάθεια θα συνδυαστεί με μια συνολική επιχείρηση ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, «την οποία εγώ προσωπικά την οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη αστική ανάπλαση, που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα του παραδοσιακού κτηρίου του Πολυτεχνείου».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ η κατάσταση ως προς τη λειτουργία της Αστυνομίας, ήταν πολύ καλύτερη με τις ομάδες ταχείας παρέμβασης όπως η «Δέλτα» και σαφώς υπήρχε η αίσθηση της ασφάλειας, με αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας, καθώς εστίες ανομίας δεν υπάρχουν μόνο στα Εξάρχεια, αλλά σε πολλές φτωχές γειτονιές του Λεκανοπεδίου.

Είμαστε αποφασισμένοι, σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης να κάνουμε τους πολίτες να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς, να μπορεί το νέο παιδί να βγει από το σπίτι του χωρίς να ανησυχούν οι γονείς για το πώς θα γυρίσει πίσω. «Γιατί αυτό είναι μια δεξιά ατζέντα; Είναι μια ατζέντα κοινής λογικής και είναι μια ατζέντα με την οποία πιστεύω ότι συντάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια, είναι σίγουρα μια ατζέντα που δεν βρίσκει σύμφωνους τους σημερινούς κυβερνώντες», υπογραμμίζει.

Για το θέμα του «Ρουβίκωνα» ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει προκλητική την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση και τη μεγάλη κατανόηση από ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους δραστηριότητες απέναντι σε μια ομάδα η οποία δεν έχει αποκηρύξει και την ένοπλη βία καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο στα κείμενά της, η οποία να κάνει ό,τι θέλει, να εισβάλει σε δημόσιους χώρους, να απειλεί κόσμο, να απειλεί δημόσιους υπαλλήλους, να απειλεί συμβολαιογράφους, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment