PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Απροκάλυπτη υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών


Για «απροκάλυπτη υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και απόπειρα «πλήρους χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα. Ουδέποτε, επίσης, στην ιστορία της μεταπολίτευσης αμφισβητήθηκε τόσο ανοιχτά το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας. Προϋπόθεση ασφάλειας, ευημερίας και εν τέλει Δημοκρατίας» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας: «Η διάκριση των εξουσιών, ακρογωνιαίος λίθος του Κράτους Δικαίου, καταστρατηγείται ευθέως από μια κυβέρνηση που επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης. Μια Κυβέρνηση που θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η Δικαιοσύνη είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος και προστάτης απέναντι στις όποιες κυβερνητικές αυθαιρεσίες, συμπληρώνοντας πως η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εξαρτάται από την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης στα μάτια των απλών πολιτών.

Διαμηνύει παράλληλα προς «όσους απεργάζονται σχέδια  που κλονίζουν το δημοκρατικό μας οικοδόμημα» πως «οι δημοκρατικοί θεσμοί θα σταθούν όρθιοι» και πως «η κοινωνία δεν θα διχαστεί». «Όλοι όσοι, σήμερα, τιμούν τους αγώνες άλλων γενεών για ελευθερία και Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την σημερινή πολιτική τους ταυτότητα, θα βρεθούν απέναντι σε αυτούς που περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα» υπογραμμίζει.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη Μεταπολίτευση και στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής. Οι επιλογές εκείνης της εποχής μας προστατεύουν και σήμερα από  το φόβο και την ανασφάλεια.  Και παρά τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανακοπεί» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας πως η Ν.Δ. παραμένει «εγγυήτρια της δημοκρατικής τάξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment