PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η άσκηση κριτικής στην εξουσία


Ένδειξη μίας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος προσωπικά, αλλά και συνολικά κυβέρνηση είναι κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη η δίωξη δημοσιογράφων αναφερόμενος στη μήνυση που έχει κατατεθεί από τον κ. Πάνο Καμμένο κατά του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη.

«Θα σταθούμε απέναντι σε αυτήν την αντίληψη, μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, από όποιο χώρο και αν αυτός προέρχεται», τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ., σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα του 2017, η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο».

Στο κείμενό του, που φέρει τον τίτλο «Ένα εκατομμύριο για ένα άρθρο», αναφερόμενος στη μήνυση που έχει κατατεθεί από τον κ. Πάνο Καμμένο κατά του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, η οποία εκδικάζεται αυτές τις ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει πως στην πολιτική του πορεία έχει δεχθεί πολλές προσωπικές επιθέσεις, συχνά στα όρια της χυδαιότητας και σίγουρα πέρα από τα πλαίσιο της θεμιτής πολιτικής κριτικής, όμως, όπως λέει, μέχρι σήμερα δεν έχει στραφεί ποτέ δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε.

«Δεν το έκανα γιατί πιστεύω βαθιά ότι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης και θέσεις εξουσίας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την κριτική. Έστω και αν μερικές φορές είναι κακοπροαίρετη», υπογραμμίζει και σημειώνει: «Ασφαλώς, ο κάθε πολιτικός, όπως κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρήσει ότι μία επίθεση που δέχεται δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία».

Διευκρινίζει, όμως, ότι αυτή η διάκριση πρέπει να γίνεται από τον πολιτικό με πολύ αυστηρά κριτήρια, έτσι ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύεται την ισχύ του για να περιορίσει την κριτική, την οποία αναπόφευκτα κάθε πολιτικός δέχεται.

«Ξαναδιάβασα με προσοχή το επίμαχο κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη για τον Πάνο Καμμένο. Είναι σκληρό αλλά, κατά την άποψή μου, δεν ξεφεύγει από το πλαίσιο του πολιτικού ελέγχου από έναν αρθρογράφο, ο οποίος είχε το θάρρος ενυπόγραφα να εκφράσει την άποψή του», γράφει ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως το ότι επελέγη αγωγή και όχι μήνυση, αλλά και το γεγονός ότι ζητείται ως αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου, δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι η ηθική αποκατάσταση του κ. Καμμένου, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα εξώδικο ή με απλή μήνυση, όπως λέει, αλλά η εξόντωση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων.

«Ο έλεγχος της εξουσίας είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Βάστα γερά λοιπόν Ανδρέα. Δεν σε γνωρίζω καλά προσωπικά και σίγουρα δεν ανήκεις στον χώρο που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Μην αφήσεις κανέναν να περιορίσει τη δημιουργικότητά σου και να φιμώσει τη γνώμη σου. Και βαστάτε γερά και όλοι όσοι έχετε το θάρρος να λέτε τη γνώμη σας ενυπόγραφα και να μπαίνετε στην κονίστρα του δημόσιου διαλόγου. Δεν είστε μόνοι σας», καταλήγει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment