• Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2016

Κρούσματα ψεύτικων τηλεφωνημάτων και στο Περιστέρι (video)

apa1
Peristeri News
Δεκεμβρίου07/ 2016

Με στόχο την απόσπαση χρημάτων, επιτήδειοι έχουν κάνει επάγγελμα τα ψεύτικα τηλεφωνήματα σε σπίτια οικογενειών.

Μια απάτη που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις δείχνει ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα από της Αστυνομικές αρχές αφού τις τελευταίες μέρες μηνύματα απόγνωσης έχουν φτάσει στο Peristerinews.gr.

Επιτήδειοι καλούν στα σπίτια οικογενειών, λέγοντας πως το παιδί της οικογένειας έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και θα χρειαστεί να δώσουν κάποια χρήματα για να μην πάει φυλακή. Οι δράστες επιλέγουν διαφορετικούς ρόλους με πιο συχνές περιπτώσεις να λένε πως είναι Αστυνομικοί ή άλλοι κρατικοί λειτουργοί.

Τα εν λόγω τηλεφωνήματα έχουν θορυβήσει και την Ελληνική Αστυνομία έπειτα και από τις πολλές καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη απάτη, η ΕΛΑΣ έβγαλε και σχετικό διαφημιστικό σποτ, στο οποίο καλεί τους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους που προσπαθούν να τους πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσουν χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού-φιλικού προσώπου.

Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.