PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Κορυφώνεται η φθινοπωρινή βροχή διαττόντων


Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Πρόκειται για μία μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, η οποία κάθε χρόνο κάνει την εμφάνισή της από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι Ωριωνίδες, οι οποίες έλαβαν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Δεκάδες μετέωρα -συνήθως περίπου 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Όσο για τις καλύτερες ώρες για παρατήρηση, είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν από την αυγή, αρκεί ο ουρανός να είναι καθαρός από σύννεφα.

Αυτές τις ημέρες, στη χώρα μας, η παρατήρηση των Ωριωνίδων προβλέπεται δύσκολη, δεδομένου ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αναμένεται κακοκαιρία.

Όσοι πάντως… αντέξουν το ξενύχτι θα έχουν την ευκαιρία -καιρού επιτρέποντος- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment