PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κολομβιανοί οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία


Τέσσερις Κολομβιανοί είναι οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ).

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί, καθώς βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ενώ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε ένα μέρος των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου εκλάπησαν.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών. Ευθύνονται για πολλές κλοπές σε διάφορα κράτη της Ευρώπης.

Οι τέσσερις αφού έκλεβαν τα ιατρικά μηχανήματα στη συνέχεια τα έστελναν στην Κολομβία με εταιρείες ταχυμεταφορών.

Η τετράδα έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών. Μετά τις κλοπές σε Άγιο Σάββα, Βόλο, Λάρισα και Λαμία, συσκεύασαν τα κλοπιμαία και τα έστειλαν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Μπογκοτά.

Οι ίδιοι αναχώρησαν στις 25 Μαΐου, μέσω Ισπανίας, για την χώρα τους.

Οι κολομβιανές αρχές εντόπισαν πακέτο το οποίο περιείχε δύο ενδοσκόπια, κλεμμένα από τον Άγιο Σάββα.

Εκτιμάται ότι οι Κολομβιανοί δεν είχαν στόχο να πουλήσουν τα μηχανήματα, αλλά να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να εξάγουν ναρκωτικά που μετέφεραν δια κατάποσης τα «βαποράκια» τους.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει μέρος των μηχανημάτων, συνολικής αξίας 540.000 ευρώ, που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία. Η λεία από τον Άγιο Σάββα υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ.

Ο ιατρικός εξοπλισμός που εκλάπη από το νοσοκομείο του Βόλου υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ, ενώ από τη Λάρισα, τα κλεμμένα μπορεί να μην ξεπερνούσαν σε αξία τα 15.000 ευρώ.

Από την Λαμία, οι Κολομβιανοί είχαν σηκώσει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment