PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία απεργούν αύριο και μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Τέλος, 24ωρη απεργία για αύριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.

Απεργούν από αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο έως και την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας “Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις” που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), αύριο προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31.10.2010 σύμφωνα με το Ν. 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την οποία χαρακτηρίζουν “αντισυνταγματική και παράνομη”.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει επίσης για αύριο, Τρίτη, 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Πανελλαδικές 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment