PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Υποσχέσεις Τσίπρα χωρίς αντίκρισμα


Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο, υποστηρίζοντας ότι δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για αυτά που καίνε το λαό των νησιών, καθώς και πως «η λεγόμενη νησιωτική πολιτική του περιέχει δέσμη μέτρων με νέα δώρα για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες».

Ειδικότερα το ΚΚΕ σχολίασε πως η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για ορισμένα νησιά εκτός του ότι είναι προσωρινή, η κυβέρνηση τη συνδέει με την συνέχεια της απαράδεκτης κατάστασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνοντας πως αυτή η συσχέτιση είναι απαράδεκτη.

Σύμφωνα με το κόμμα, η δραστική μείωση του ΦΠΑ είναι δίκαιο και αναγκαίο μέτρο και πρέπει να εφαρμοστεί τώρα για όλα τα νησιά προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους.

Τονίζει ακόμη ότι χρειάζονται να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών και την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων.

Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει τα λαϊκά στρώματα των νησιών ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την άμεση αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους, ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας, για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους επικίνδυνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις λυκοσυμμαχίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment