PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Καταγγελία για τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου


Το ΚΚΕ καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου η οποία κάνει ότι μπορεί για να μη γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου.

Μάλιστα δε φτάνει το ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, επιπλέον όταν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές άρχισαν οι «νουθεσίες» σε συμβούλους της παράταξης της διοίκησης που είχαν υπογράψει το σχετικό κάλεσμα.

Σκοπός; Η απόσυρση των υπογραφών και η μη πραγματοποίηση του συμβουλίου. Επιχείρημα ; «Είμαστε δημοτική αρχή όλων των Περιστεριωτών και δεν πρέπει να σπέρνουμε διχόνοια»…

Τα σχόλια περιττεύουν….Τα παχιά λόγια της Δημοτικής Αρχής για «φιλανθρωπία» και για «ανθρωπιά» αποδεικνύονται κούφια…..

Η ανοχή στους φασίστες που σπέρνουν μίσος και δηλητήριο είναι συνενοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Περιστερίου να βγάλουν συμπέρασματα από την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής. Να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα όπως αρμόζει στην εργατική – λαϊκή σύνθεση της περιοχής.

 

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Περιστερίου του ΚΚΕ:

Περιστεριώτες!

Παλέψτε ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, εκδήλωση μίσους, μισανθρωπιάς που εκφράστηκε από μια ισχνή ρατσιστική μειοψηφία μελών και ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς εκφράσεις που προσβάλουν όχι μόνο την ιστορία του Περιστερίου, των προσφύγωνπαππούδων μας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Απόψεις όπως, «αυτά τα πράματα θα προαυλίζονται εκεί που προαυλίζεται το παιδί μου», «είναι εγκληματίες και κουβαλάν μαχαίρια», «θα κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και τις εικόνες για να κάνουν προσευχή», «θα ακουμπούν στοίδιοθρανίο με τα παιδιά μου» είναι αισχρές εκφράσεις μίσους. Δεν περίμενεκανείς κάτι διαφορετικό από τους απογόνους του Άουσβιτς και του Νταχάου, από τους θαυμαστές του Χίτλερ.

Αυτό είναι το αληθινό τους πρόσωπο!

Οι φασίστες νόμισαν πως θα μπορούσαν να προπηλακίσουν τους Κομμουνιστές και άλλους αγωνιστέςτης περιοχής, που ενημέρωναν τους γονείς για την υποδοχή των προσφυγόπουλων. Φυσικά δε τους πέρασε! Η αποδοχή του καλωσορίσματος από το μεγαλύτερο τμήμα των γονιών αλλά κυρίως η αποκάλυψη της κοινής αιτίας που δημιουργεί τη φτώχια μας και την προσφυγιά, τους έκανε να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάτι είναι ο φασισμός!

Είναι το πιο απεχθές πρόσωπο του καπιταλισμού!

Οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, είναι αυτοί που βγάζουν τη βρώμικη δουλειά του συστήματος. Καλούμε τους γονείς των σχολείων που έχουν καθοριστεί να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα, όπως και όλους τους εργαζόμενους του Περιστερίου να μην ανεχτούν το ρατσισμό και τη σαπίλα του.

Καλούμε τους γονείς να συναισθανθούν ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για να μεγαλώσουν παιδιά που δε θα αισθάνονται μίσος για άλλους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα στο δέρμα, μιλάνε άλλη γλώσσα ή έχουν άλλη θρησκεία.

Αντίθετα, να μάθουν την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση, να ακούν τη γνώμη του άλλου και να έχουν το θάρρος της δικής τους γνώμης! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στον αληθινό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Εργαζόμενοι και γονείς του Περιστερίου,

Υποδεχθείτε τα προσφυγόπουλα και παραδώστε μάθημα ανθρωπιάς, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης.

Καλωσορίστε τα,σε μια μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υποδοχής την πρώτη μέρα που θα έρθουν!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment