PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινητοποίηση για τη στέγαση του 28ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου


Ανακοίνωση σχετικά με την στέγαση του 28ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

Αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/7 κοινή σύσκεψη του Συλλόγου γονέων του 28ου  Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, της Ένωσης  Γονέων και του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τη λήξη της μίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση του 28ου δημοτικού από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Οι μέχρι τώρα «πρωτοβουλίες» της διοίκησης του δήμου εξαντλήθηκαν στην προκήρυξη ενδιαφέροντος για νέα μίσθωση που τελικά απέβησαν άκαρπες, χωρίς να συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία μέτρα για τη λύση του προβλήματος.

Το 28ο  Δημοτικό σχολείο αντί να στεγάζεται σε ιδιόκτητο, σύγχρονο κτίριο με αντισεισμική μελέτη και προδιαγραφές ασφαλείας , παρέμενε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μισθωμένο, ακατάλληλο  κτίριο που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Η παραπομπή του θέματος  από τη Δημοτική Αρχή στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης δε μπορεί να κρύψει τις ευθύνες  του Δήμου Περιστερίου που μαζί με τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) δεν έχει φροντίσει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με την ανέγερση νέου ασφαλούς σχολείου , αν και υπάρχει δεσμευμένο οικόπεδο  από το 2012 .

Στη συνάντηση  που ακολούθησε γονιών και εκπαιδευτικών με το Διευθυντή  Α/θμιας  Εκπαίδευσης  κ. Αδάμ Στάμο την Παρασκευή 14/7, συνεχίστηκε η προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών καθώς ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πιθανή η αναστολή λειτουργίας του σχολείου  το Σεπτέμβριο εάν δε  βρεθεί  κτίριο για τη στέγασή του.

Δε μπορεί να μείνει απαρατήρητο ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ προωθείται από την κυβέρνηση μια αντιεκπαιδευτική πολιτική συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων με αύξηση αριθμού μαθητών και μείωση εκπαιδευτικών στο όνομα του δήθεν δημοσιονομικού κόστους.

Δηλώνουμε  ότι το 28ο Δημοτικό Σχολείο δε θα αναστείλει τη λειτουργία του. Θα συνεχίσει  να λειτουργεί με αταλάντευτο κύριο στόχο τη μεταφορά του σε καινούριο, σύγχρονο κτήριο. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι εργαζόμενοι θα υποστηρίξουμε σθεναρά το δικαίωμα στη μόρφωση.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 28 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment