PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κεφτεδάκια τηγανιτά


Πρόκειται για μια απλή παραδοσιακή συνταγή που εκτελείται γρήγορα και έχει σίγουρη επιτυχία. Είναι ένας εξαίρετος μεζές και να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά (15-16 κεφτέδες)

μισό κιλό κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)
2 αυγά
1 κρεμμύδι
τριμμένη φρυγανιά (150 gr)
λίγος μαϊντανός
μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο σκεύος απλώνουμε τον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι (περίπου 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού), λίγο μαύρο πιπέρι και κύμινο.

Τέλος προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) καλά το μείγμα.

Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα για ένα μισάωρο περίπου ώστε να τρραβήξει τα μυρωδικά που έχουμε προσθέσει. Το μείγμα  είναι έτοιμο οπότε το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ενώ φροντίζουμε να τα γυρίζουμε πλευρά (3-4 φορές) ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Tips

– Αν δεν έχουμε τριμμένη φρυγανιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη ψίχα από ξερό ψωμί. Το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.

– Μπορούν να συνοδευτούν με τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά, πιλάφι, λαχανικά και γενικά με ότι αρέσκεται κανείς μιας και ταιριάζει με τα περισσότερα συνοδευτικά.

– Είναι κατάλληλα και για ταξιδιώτες που έχουν μακρύ ταξίδι και θέλουν να πάρουν μαζί τους φαγητό για το δρόμο, αφού μπορούν να χρησημοποιηθούν και σε σάντουιτς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment