PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει την Τετάρτη για τα περί ορίου θητείας αιρετών


Η αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, για θέσπιση ορίου θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ, θα βρεθεί στο επίκεντρο του δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη (26 Απριλίου) στις 11:00 το πρωί.

Επιπλέον θα συζητηθεί και το ζήτημα της τεχνικής βοήθειας στην οικονομική και διοικητική διαχείριση μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σε συνέντευξή του, ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ανώτατο όριο θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ.

Όπως είπε, το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση θητειών, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα με τη διάρκεια της κάθε θητείας: Δύο, αν διατηρηθεί η πενταετία ή τρεις, αν επανέλθει η τετραετία.

Η τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε να μπει πρώτα όριο στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των Δημάρχων. Όπως ανέφερε, το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας, ενώ έκανε γνωστό ότι το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ όπου θα κληθεί το Σώμα να πάρει θέση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment