PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

ΚΕΔΕ: Στο ΣτΕ κατά της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση


Ομόφωνη απόφαση για αίτηση ακύρωσης της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έλαβε το δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, συμφώνησε να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρ.9451/24.3.2017) με την οποία εγγράφηκε απόδοση του ποσού των 580.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης».

Επιπλέον αποφασίστηκε να προσβληθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 10ης Μαρτίου 2017 που έχουν καταρτίσει τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών καθώς και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε η κατανομή του ποσού στο ΝΠΙΔ σε 10 ισόποσες δόσεις των 58.000 ευρώ.

Βασικό επιχείρημα για την ακύρωση της σχετικής απόφασης είναι ότι ελήφθη, όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ, χωρίς την επιβαλλόμενη από τον νόμο (άρθρο 259 παράγραφος 4 του ν. 3852/2010) σύμφωνη γνώμη της.

Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς από όλα τα μέλη του δ.σ., οι «ΚΑΠ είναι η βασική πηγή εσόδων των δήμων και προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες και κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δήμων, οπότε δεν συμβιβάζεται με τον ρόλο τους η χρηματοδότηση ενός ΝΠΙΔ».

Ο κ. Πατούλης, αφού επισημαίνει ότι οι ΚΑΠ των δήμων τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60%, ζητεί από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι πόροι για τη λειτουργία του Πάρκου θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment