PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΚΕΔΕ: Να παρουσιαστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους


Να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται μόνιμη λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, «αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των συμβάσεων τους, ο κ. Σκουρλέτης ακόμη δεν μας έχει παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί μόνιμη και νόμιμη λύση στο ζήτημα αυτό».

«Η καθυστέρηση του κ. Σκουρλέτη έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους κι έχει συσσωρεύσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων μας» προσθέτει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, συμπληρώνοντας πως οι δημότες, «αν και πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για να ζουν σε καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, πληρώνουν κι αυτοί τις συνέπειες της καθυστερημένης αντίδρασης του κ. υπουργού».

«Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη να μας παρουσιάσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αν δεν γίνει αυτό, η ευθύνη για τους τόνους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους των πόλεων μας, θα έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό του κ. Π. Σκουρλέτη» τονίζει ο κ. Πατούλης, προειδοποιώντας πως σε αυτή την περίπτωση «οι αιρετές διοικήσεις των Δήμων, μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεις εφόσον χρειαστεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment