PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

«Καύσωνας» στην Αρκτική


Οι θερμοκρασίες στην Αρκτική προβλέπεται να ανέβουν σχεδόν 50 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό αυτή την εβδομάδα, σε ένα κύμα καύσωνα που θα φέρει την παγωμένη περιοχή κοντά στο σημείο τήξης.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Βόρειος Πόλος σημειώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες γύρω από την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης, το Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν έως και τους 36 βαθμούς πάνω από την κανονική θερμοκρασία.

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην Αρκτική προστίθενται σε μια σειρά από ανησυχητικούς δείκτες της κλιματικής αλλαγής το 2016. Οι θαλάσσιοι πάγοι των πόλων σημείωσαν χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, και κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Νοεμβρίου, η περιοχή έχασε σχεδόν 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

Το τωρινό κύμα καύσωνα έχει προκληθεί από διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης μίας καταιγίδας ανατολικά της Γροιλανδίας που τραβά θερμό αέρα στην Αρκτική. Η έλλειψη των θαλάσσιων πάγων, που συνήθως αντισταθμίζουν την υψηλή θερμοκρασία, έχει επιτρέψει τη διέλευση του θερμού αέρα.

Ομάδα ερευνητών της ΜΚΟ Climate Central προειδοποίησε ότι αυτές οι ανωμαλίες μπορούν κάλλιστα να γίνουν ο κανόνας, αν δε ληφθεί επείγουσα δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη NASA και άλλους οργανισμούς, το 2016 θα ξεπεράσει το περασμένο έτος ως το θερμότερο που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment