PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατέθεσε στην Εισαγγελέα η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα


Επί δύο ώρες κατέθετε στην Εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τις πυρκαγιές η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνη που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως ουδέποτε δόθηκε εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

«Διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου άτακτη φυγή και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δε έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η πυροσβεστική στο δήμαρχο» φέρεται να ανέφερε η κ. Τσούπρα συμπληρώνοντας πως ήταν υποχρέωση της πυροσβεστικής να κινηθεί.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε πως εκ του νόμου ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο.

Σχετικά με τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου η κα. Τσούπρα φέρεται να υποστήριξε ότι στις 18.10 η πυροσβεστική ενημέρωσε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στο Νέο Βουτζά. Όπως φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, το μέτρο δεν εφαρμόστηκε, καθώς η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε πως η ίδια ενημερώθηκε στο συντονιστικό στις 8 μ.μ. ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι.

Επίσης, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής κ. Χιώνη και κανείς δεν ενημέρωσε.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε πως η ενημέρωση που είχαν ήταν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας υπογράμμισε πως έστειλαν μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό, έλειπε η πυροσβεστική ωστόσο. Η συνεδρίαση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στις 20.20.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment