PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κανένα ενεργό μέτωπο στα Κύθηρα


Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στα Κύθηρα, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ενεργή εστία πυρκαγιάς.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, μετά από τετραήμερη «μάχη» με τις φλόγες, παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, λόγω της πιθανότητας αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Γι’ αυτό τον λόγο, στο νησί εξακολουθούν να επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.

Επιπλέον, ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις, προκειμένου να επιτηρεί την περιοχή.

Στα θετικά προστίθεται και η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Παρασκευή το πρωί, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, καταστρέφοντας ολοσχερώς τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

«Δύσκολη πυρκαγιά»

Μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στα Κύθηρα, δήλωσε πως πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα με την αποστολή επίγειων δυνάμεων και όλων των εναέριων μέσων.

«Οι δυσκολίες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην κατάσβεση. Οι πυροσβέστες υπερέβαλαν των δυνάμεών τους, πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων τη νύχτα θα έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα. Το μέτωπο που μας απασχολεί περισσότερο είναι κοντά στη Μονή Μιρτιδίων» εξήγησε, αναλυτικά.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται να έχουν δημιουργηθεί τα προληπτικά βήματα που σε συνδυασμό με την κεντρική διοίκηση να έχουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων» σημείωσε, επιπλέον.

«Νομίζω ότι το πρωί της Δευτέρας θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η δύσκολη πυρκαγιά έκανε τον κύκλο της. Μας απασχολεί η επόμενη ημέρα, θα τα εκτιμήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να κηρυχθούν οι εκτάσεις αναδασωτέες άμεσα» έσπευσε να πρόσθεσε.

Για βιβλική καταστροφή και τεράστια οικολογική καταστροφή έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Χατζηπέρος. «Σε ορισμένες περιοχές, εκεί που μαίνεται η πυρκαγιά, προβλήματα ηλεκτροδότησης. Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη νύχτα. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση» υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment