PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Και εγένετο «Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς» στο Περιστέρι (video)


Σε μια ιδιαίτερα λαμπερή εκδήλωση με την παρουσία ξεχωριστών προσωπικοτήτων, ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δίνοντας το όνομα του σε κινηματοθέατρο της πόλης.

Οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Λυδία Κονιόρδου, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και πολλοί άλλοι συνέθεσαν τις λαμπερές παρουσίες στην ξεχωριστή εκδήλωση.

Μια ακόμα υπεραξία για το Περιστέρι η ονοματοδοσία του κινηματοθεάτρου Έφη στον Άγιο Ιερόθεο, σε «Κώστας Γαβράς».

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την ομιλία του ο κ. Γαβράς που ανέφερε ότι σε μια εποχή που ο κινηματογράφος και γενικά ο πολιτισμός έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, στο Περιστέρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε πως ο Κώστας Γαβράς είναι ένα πρότυπο Έλληνα και πολυτιμημένος σκηνοθέτης που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

IMG_4989

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν όλες οι ξεχωριστές παρουσίες για τον κ. Γαβρά ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης παραδόθηκε στον Έλληνα σκηνοθέτη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα η απόφαση μετονομασίας του κινηματοθεάτρου από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

IMG_4996

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment