PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κέρδισε τις εντυπώσεις το νέο κολυμβητήριο στο Περιστέρι (photos)


Tο νέο σύγχρονο κολυμβητήριο της πόλης, στο Λόφο Αξιωματικών, απολαμβάνουν ήδη 3.000 δημότες, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμη.

Της Ευτυχίας Βλάχα

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα λειτουργεί χωρίς προβλήματα, εμπλουτίζοντας συνεχώς το πρόγραμμά του με νέες δράσεις. Aqua aerobic, pilates, yoga, αλλά και μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα με όργανα γυμναστικής προστίθενται σταδιακά στις επιλογές του κοινού.

Στις αποθήκες στρώματα, μπάλες και αλλά «ειδικά εξαρτήματα εκγύμνασης περιμένουν τη στιγμή που θα τεθούν στη διάθεση των αθλούμενων.

Το όμορφο περιβάλλον, οι καθαροί φροντισμένοι χώροι, οι επαγγελματικές πισίνες,  είναι, τόσο για εκείνους που επιλέγουν να αθληθούν όσο και για τους συνοδούς, σημαντική  διέξοδο στην πιεσμένη καθημερινότητα.

IMG_20171016_193708665

Στο υπόγειο ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχει  όλη τη λειτουργία του χώρου, ενώ η κρεμαστή πισίνα λόγω της περιμετρικής πρόσβασης δίνει την δυνατότητα στους τεχνικούς, της άμεσης εντόπισης και αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

Όλα βαίνουν καλώς λοιπόν για το κολυμβητήριο, κάτι που μας μετέφερε τόσο ο  Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, όσο και ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου κ. Αλέξανδρος Πλέστης.

Το κολυμβητήριο ξεκίνησε στις  26 Ιουνίου δωρεάν για τους κατοίκους και τους δημότες του Περιστερίου.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, κάναμε μία παύση 15 ημερών και μπήκαμε στο κανονικό πρόγραμμα, από τον Σεπτέμβριο», μας λέει ο κ. Πλέστης. «Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει  πλέον συνδρομή. Σήμερα έχουμε φτάσει περίπου τις 3.000 εγγραφές. Η μικρή πισίνα έχει κλείσει, ενώ υπάρχουν πολλά παιδιά στην αναμονή και φοβάμαι ότι σιγά-σιγά θα γεμίσει και η μεγάλη πισίνα.  Ο κόσμος το αποδέχτηκε με πάρα πολύ ικανοποίηση. Το  99,9% για να μην πω 100% των επισκεπτών είναι πλήρως ικανοποιημένο από τις παροχές του κολυμβητηρίου.Ούτε στον ιδιωτικό τομέα δεν  υπάρχει τέτοιο κολυμβητήριο».

Το νέο κολυμβητήριο δεν χρησιμοποιείται από αθλητικούς συλλόγους. Είναι μόνο για το κοινό.

«Και να θέλαμε να βάλουμε συλλόγους δεν χωράνε. Ενημερώνω τώρα τον δήμαρχο ότι ίσως χρειαστούμε κάποιες διαδρομές για το κοινό μας και από το άλλο κολυμβητήριο» λέει ο κ. Πλέστης.

 

«Το χρωστούσαμε αυτό στην κοινωνία» τονίζει ο κ. Παχατουρίδης. «Είναι στην Αττική, το κολυμβητήριο με τους περισσότερους ωφελούμενους.Τρείς χιλιάδες άτομα και ακόμη είμαστε σε περίοδο εγγραφών». «Καθημερινά γράφονται 30 με 40 άτομα», συμπληρώνει ο κ. Πλέστης. «Γι αυτό πρέπει να δούμε  την πληρότητα του κολυμβητηρίου. Ξεκίνησε το μάθημα του aquaaerobic, ενώ σύντομα αναμένονται κι άλλα προγράμματα όπως pilates, αλλά και γυμναστική με όργανα καθώς έχουμε εξοπλίσει πλήρως μία αίθουσα για αυτό το σκοπό».

«Λειτουργεί καθαρά με επαγγελματικέςπροδιαγραφές» διευκρινίζει ο Δήμαρχος Περιστερίου. «Και είναι η πρώτη φορά στο δήμο μας, που υπάρχει πρόγραμμα aqua aerobic, ή γιόγκα σε λειτουργία δημοτικού γυμναστηρίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί ΟΤΑ με τέτοια προγράμματα.Πρόκειται για ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο. Ένα πολύ σπουδαίο έργο αθλητικής υποδομής,  για το λεκανοπέδιο Αττικής,αλλά κυρίως για την πόλη μας. Όπου ο ωφελούμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην κολύμβηση, στη yoga, στις pilates, στο aqua aerobic, στο οργανωμένο πλήρως με όργανα γυμναστικής, γυμναστήριο. Δεν είναι ένα απλό κολυμβητήριο, αλλά το σημαντικότερο έργο υποδομής στην πόλη μας, στον αθλητικό χώρο. Και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε με το που θα ξεκινήσει η περίοδος το Σεπτέμβριο, να έχουμε 3.000 εγγραφές. Είναι το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο στη χώρα μας, το απολαμβάνουν και το χαίρονται όλες οι ηλικίες. Αθλούνται στους χώρους του άνθρωποι ηλικίας από τεσσάρων έως 84 χρόνων. Το χαίρεται όλη η κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνει κανείς εύκολα αρκεί να κάνει μία επίσκεψη στο χώρο και να παρακολουθήσει τη δράση του κολυμβητηρίου».

 

«Είναι ένα καταπληκτικό στάδιο, ένας αθλητικός χώρος καθαρός και άνετος όπου κάποιος μπορεί να περάσει ευχάριστα μία και δύο ώρες από την καθημερινότητά του. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο.Κι προς αυτό δουλεύουμε όλοι, όπως και ο κ. Θανάσης Δημητρίου, η παρουσία του οποίου είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά και το προσωπικό. Για να βγει το αποτέλεσμα αυτό λειτουργεί μία πάρα πολύ καλή ομάδα», δηλώνει ο κ. Πλέστης.

Από τον Σεπτέμβριο το κολυμβητήριο λειτουργεί με συνδρομή, 15 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη «είναι το φθηνότερο κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι κάποιος μπορεί να κάνει στο κολυμβητήριο μας 30 μπάνια το μήνα με 15 ευρώ», λέει και ο κ. Πλέστης διευκρινίζει ότι «ήταν θέληση όλων μας, να υπάρξει τιμή, στην οποία, να  μπορεί να ανταπεξέλθει  ο φοιτητής, ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο κάθε δημότης».

Ο φόβος να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, είναι ορατός.

Ξεκίνησε με λίγες ώρες λειτουργίας και τώρα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.Ήδη για την μικρή πισίνα υπάρχουν 100 παιδιά σε αναμονή. Ευτυχώς πολλά από αυτά μαθαίνουν γρήγορα και μεταπηδούν στην μεγάλη πισίνα με την βοήθεια των γυμναστών, οι οποίοι όπως και οι ναυαγοσώστες εργάζονται με συμβάσεις έργου καθώς όπως εξηγεί ο κ. Παχατουρίδης είναι «αδύνατες οι προσλήψεις λόγω των μνημονίων. Και ας έχει ο δήμος την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει ακόμη και 50 άτομα, χωρίς ενίσχυση από την κεντρική εξουσία».

«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κολυμβητηρίου», τονίζει και ο κ. Πλέστης. «Θα μπορούσαμε να δουλέψουμε πιο άνετα  και να έχουμε  καλύτερα αποτελέσματα».

«Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το έχουν επισκεφθεί και μας έχουν δώσει συγχαρητήρια» αναφέρει ο κ. Πλέστης ενώ ο Δήμαρχος δηλώνει ότι είναι μιας άλλης λογικής:«Χαίρομαι  τα συγχαρητήρια της κοινωνίας», λέει και τονίζει ότι είναι «ένα έργο στολίδι για την πόλη που το άξιζαν οι Περιστεριώτες. Προσπαθούμε σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που βιώνουν όλα τα νοικοκυριά,  να προσφέρουμε ποιότητα ζωής με αξιοπρέπεια, στον συμπολίτη που πραγματικά το έχει ανάγκη.  Πολλοί μας λένε ότι εδώ κάνουμεψυχοθεραπεία. Είναι σημαντικό να δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αθλείται σε ένα χώρο πολιτισμένο, αξιοπρεπέστατο, πεντακάθαρο, υπερσύγχρονο.  Ήταν ένα έργο που το οφείλαμε στο συμπολίτη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το χαίρεται και το χαίρονται όλες οι ηλικίες, μικροί μεγάλοι».

Πως όμως ο κ. Αλέξανδρος Πλέστης αποφάσισε να ασχοληθεί με το κολυμβητήριο, με δεδομένο ότι δεν ανήκε στην παράταξη του κ. Παχατουρίδη;

«Ήταν και είναι μια ζωή στον αθλητισμό» επενέβη ο κ. Παχατουρίδης, πριν ο κ. Πλέστης εξηγήσει ότι «όταν  κατέβηκα  στις εκλογές, στόχος μου, ήταν να προσφέρω στην πόλη. Έτσι, όταν ο δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει στο έργο που γίνεται, το αποδέχτηκα γιατί το θεώρησα τιμή, να μπορώ να βοηθήσω την πόλη μου και έτσι πρέπει να γίνεται από όλους μας. Ήμουν ακόμη επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, δεν είχα ανεξαρτητοποιηθεί. Στηλιτεύω κάθε κακό που γίνεται στην πόλη και χειροκροτώ  κάθε καλό. Βλέπω  ένα ωραίο έργο, που έχει δώσει ώθηση στον αθλητισμό στην πόλη. Θα ήταν μικροψυχία από την πλευρά μου να είμαι απέναντι σε αυτό το έργο που γίνεται στο δήμο μας».

«Αυτό είναι και πολιτισμός. Γι αυτό εμείς έχουμε προτάξει την τοπική συνεννόηση» επισήμανε ο κ. Παχατουρίδης και ο κ. Πλέστης συμπλήρωσε ότι «στη ζωή μου δεν υπήρξα μικρόψυχος. Χειροκροτώ το έργο που γίνεται. Άλλωστε αυτό το έργο το χειροκροτά και όλος ο κόσμος. Δεν είναι τυχαίο το ποσοστό που παίρνει ο Δήμαρχος στις εκλογές».

IMG_20171016_19370866

Σε αυτό το εκλογικό ποσοστό αναφέρεται πολλές φορές και ο Δήμαρχος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί για αλαζονική συμπεριφορά.

«Το χρησιμοποιώ όταν κάποιοι πάνε να μηδενίσουν τα πάντα», απαντά. «Τότε απλώς υπενθυμίζω, ότι ο δήμαρχος δεν είναι διορισμένος, είναι εκλεγμένος και είναι εκλεγμένος μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία, με ένα αποτέλεσμα. Αυτό λέω μόνο. Να ξέρετε ότι στις εκλογές ποτέ δεν είχα στόχο το ποσοστό . Είχα στόχο απλώς τη νίκη.  Δεν με ενδιαφέρει το ποσοστό, το οποίο μάλιστα όσο μεγαλύτερο είναι,  τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη σου απέναντι στην κοινωνία. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το ποσοστό, αλλά μην μηδενίζουμε τα πάντα, σε σκληρές και λαϊκίστικες κριτικές.Κάποια πράγματαπρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Έχει κάποια αξία όταν διοικείς μία πόλη,  στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η κοινωνία να σου δίνει ένα ποσοστό μεγαλύτερο από την προηγούμενη. Παρ΄ όλα αυτά εγώ πρόταξα την τοπική συνεννόηση. Και την προτάσσω ακόμη. Θέσεις ευθύνης στο δήμο υπάρχουν πολλές».

Θα υπάρξει και  πέμπτη φορά για τον κ. Παχατουρίδη;

«Υπάρχει ενάμισης χρόνος πολύ σκληρής δουλειάς ακόμα. Εστιάζουμε σε αυτό. Από κει και πέρα, επειδή ως πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος, να είμαστε καλά θα δούμε και θα αποφασίσουμε» απαντά.

Αντίθετα για τον κ. Πλέστη η συνεργασία στις επόμενες εκλογές είναι δεδομένη. Έχει ήδη συζητηθεί και αποφασιστεί από την ομάδα του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment