PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Πυροβολισμοί στο Κοινοβούλιο και στο Μαυσωλείο Χομεϊνί


Ένας φρουρός έχασε τη ζωή του και αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων τραυματίστηκε σε δύο επιθέσεις ενόπλων στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, η οποία επικαλείται δηλώσεις βουλευτή, τρεις ένοπλοι, ο ένας με πυροβόλο όπλο και δύο με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό.

Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε, επικαλούμενο ένα μέλος του κοινοβουλίου, ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έκλεισαν και ότι ένας από τους δράστες έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε νωρίτερα ότι όμηροι κρατούνται εντός του κτηρίου του ιρανικού κοινοβουλίου, ενώ η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίζεται.

Παράλληλα ένοπλος άνοιξε πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί τραυματίζοντας «αρκετούς ανθρώπους», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Το πρακτορείο ISNA επικαλέστηκε από την πλευρά του ανώνυμη πηγή, η οποία υποστήριξε ότι ο δράστης ανατινάχθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment