PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Ο ISIS πίσω από τη διπλή επίθεση


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το AMAQ δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει έναν ένοπλο μέσα στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Ένας άλλος από τους δράστες της επίθεσης ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Δόξα τω Θεώ … Πιστεύατε ότι θα εξαφανιζόμασταν;»

Από τη διπλή επίθεση σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 39.

Άγνωστο παραμένει εάν στους 12 νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και οι τέσσερις δράστες που έπεσαν νεκροί.

Το ιρανικό υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε πως «μέλη μιας τρίτης ομάδας τρομοκρατών συνελήφθησαν πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο βουλευτής Ελιάς Χαζρατί δήλωσε ότι τέσσερις δράστες, ένας κρατώντας πυροβόλο όπλο και τρία με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Παράλληλα, ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Ο ένας από τους δράστες βγήκε στη λεωφόρο που περνά κοντά στο κοινοβούλιο και πυροβόλησε τους περαστικούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί.

Σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη, όπου δύο άνθρωποι ανατινάχθηκαν, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός κηπουρού.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο.

Στο μαυσωλείο ρίχτηκαν πυροβολισμοί, μια γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη έξω από το κτίριο.

Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Οι τελευταίες είχαν πραγματοποιηθεί στα χρόνια που ακολούθησαν την ισλαμική επανάσταση του 1979, κυρίως από την ένοπλη οργάνωση Μουτζαχεντίν του Λαού.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.

https://www.youtube.com/watch?v=GnWK4wUbTuY

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment