PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ με νεκρούς


Τουλάχιστον 328 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 2.500 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε την Κυριακή στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε περισσότερο το Ιράν, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην επαρχία Κερμανσάχ. O σεισμός έγινε αισθητός για περίπου 20 δευτερόλεπτα στη Βαγδάτη και για περισσότερο σε άλλες επαρχίες του Ιράκ, αλλά και στην Τουρκία, όπου πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην ιρανική πλευρά, οι πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είναι η Κασρ Ι Σιρίν, στα σύνορα, και η Αζγκαλέχ, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

«Εγκαθιστούμε τρεις καταυλισμούς» υποδοχής σεισμοπαθών στην περιοχή, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κερμανσάχ. Σύμφωνα με το IRNA, περίπου 30 συνεργεία με ειδικούς στις διασώσεις της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου στάλθηκαν κατεπειγόντως στο δυτικό Ιράν. Ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε πως είναι «δύσκολο να σταλούν ομάδες διάσωσης σε (ορισμένα) χωριά διότι οι δρόμοι έχουν καταστραφεί (εξαιτίας) κατολισθήσεων» που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της IRIB, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στις επαρχίες Κερμανσάχ και Ιλάμ, που επλήγησαν από τον σεισμό.

Στη Νταρμπανταχάν του Ιράκ και στην επαρχία Ιλάμ του Ιράν οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να περάσουν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους προληπτικά. Σε τμήματα και των δύο χωρών η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment