PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Κοίτα ποιος μιλάει» για συνεννόηση


Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την πρωτοβουλία να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσκησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί επικοινωνιακά ανοιχτός σε διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις. Εδώ ισχύει ο τίτλος της ταινίας ‘Κοίτα ποιος μιλάει’. Ισχύει αν αναλογιστούμε την στάση που κράτησε για πέντε χρόνια ως αντιπολίτευση, αλλά κυρίως τη στάση που κράτησε μόλις δύο μήνες πριν από τις πρόσφατες εκλογές. Ισχύει αν θυμηθούμε τις εχθρότητες που δημιούργησε προς τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ισχύει αν συνυπολογίσουμε ότι αντιμετωπίζει τους συσχετισμούς στην Βουλή α λα καρτ», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήξερε πολύ καλά τα προβλήματα, η χώρα παρέμεινε στο ευρώ επειδή κάποιοι έδωσαν συναίνεση παρά την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, πήγε την χώρα σε εκλογές με το διχαστικό σύνθημα ‘τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’ και στη συνέχεια έκανε κυβέρνηση και πάλι με τους ΑΝΕΛ με οριακή πλειοψηφία».

«H συναίνεση που ζητά ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργεί ως ο από μηχανής θεός κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα κυβερνησιμότητας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι οι έως σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης δείχνουν προθέσεις και χαρακτηρίζονται από απίστευτη προχειρότητα. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι τα σημερινά προβλήματα είναι τόσο οξυμένα που απαιτούν άλλου είδους αντιμετώπιση (…) Επειδή μάλιστα πολλά ακούγονται και οι σχετικές διαρροές οργιάζουν, τονίζω ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αύξηση των εισφορών για μισθωτούς και επιχειρήσεις και προ πάντων η φαλκίδευση της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση θα μας βρουν απέναντι» εξήγησε.

Σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση, θέμα που έχει ανακοινωθεί ότι θα τεθεί στο σημερινό Συμβουλίο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι είναι χρήσιμο αρχικά να προχωρήσουν οι άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με απλό νόμο: την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών με στόχο ένα αναλογικότερο σύστημα και την αναδιάταξη των εκλογικών περιφερειών με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

«Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια διαδικασία, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει  τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και να αποτυπώνει τη συμφωνία της κοινωνίας και της πολιτικής, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment