PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Tesla Greece είναι γεγονός


H έλευση της Tesla στην Ελλάδα είναι γεγονός. Όπως προκύπτει από τη σχετική και επίσημη, όπως όλα δείχνουν, καταχώρηση του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), η αμερικάνικη εταιρεία ίδρυσε την περασμένη Πέμπτη την Tesla Greece.

Την πληροφορία ίδρυσης της Tesla Greece, την οποία μετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα mononews.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει και η σχετική καταχώρηση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Από αυτή προκύπτει πως το ελληνικό παράρτημα της αμερικάνικης εταιρείας, η «Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» (διακριτικός τίτλος: Tesla Greece), έχει την έδρα της στην Αγ. Παρασκευή και συγκεκριμένα στο κτήριο Β’ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Tesla Greece σχεδιάζει να αναπτύξει στη χώρα μας το τέταρτο εν Ευρώπη HUB της, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία.

Εντούτοις, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τη μεριά της αμερικάνικης φίρμας αναφορικά με το ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις της σε επίπεδο επενδύσεων ή/και έρευνας.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΜΗ, διοικητής της Tesla Greece είναι ο Stephan Werkman, ο οποίος διευθύνει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Tesla μέσω της Tesla Motors Netherlands B.V.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και αρκετό καιρό, στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, στη σχετική ενότητα του ιστότοπου στην οποία αναφέρονται οι χώρες στις οποίες η αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Tesla Superchargers) περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, με την πρόβλεψη των ιθυνόντων της να κάνει λόγο, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, για τις περιοχές των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης.

Y.Γ. Ο επικεφαλής της εταιρείας Tesla Motors, Έλον Μασκ (Elon Musk), είχε συναντηθεί πέρυσι με τον Ερντογάν, τελικά όμως προτίμησε εμάς. Άλλος ένας λόγος παραπάνω για να βοηθήσουμε την Tesla να αναπτυχθεί στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment